Tube Tank - Triwa Pop-Up Store

Tube Tank - Triwa Pop-Up Store

Once again mode:lina accepted a challenge, to create a temporary store for Swedish watch brand TRIWA. Goals, similar to previous year, were:

- Use of renewable materials

- Low cost

- Speed of constructing

... but above all, to further increase global brand awareness.

Po raz kolejny architekci z mode:lina podjęli wyzwanie zaprojektowania tymczasowego sklepu z zegarkami dla szwedzkiej marki TRIWA. Założenia, podobnie jak poprzednim razem, to nie tylko:

- wykorzystanie odnawialnych surowców (stoisko powstaje jedynie na miesiąc),
- niska cena wykonania,
- szybkość budowy,

… ale przede wszystkim budowa światowej tożsamości marki.

Previous cooperation between the two exceeded by far client’s expectations – pictures of the store were published around the globe, both online and offline.

Poprzednia realizacja spełniła swoje założenia wysoko ponad oczekiwania klienta oraz samych architektów – zdjęcia stoiska były publikowane na całym świecie, w internecie oraz prasie.

Once more, designers decided to use a very well known raw material – paperboard. Only this time it was rolled into tubes. Over 900 of paper tubes, wrapped with ratchet-straps around cabinets built from raw OSB wood panels.
Thats how the Tube Tank was born. Meet Triwa Pop-Up store!

See you at Poznań Plaza mall (Poland)!

Projektanci i tym razem postawili na dobrze znany materiał – karton. Tym razem w postaci tub!
Ponad 900 tekturowych tub spiętych za pomocą pasów samochodowych okala gabloty wykonane z surowej płyty OSB. Tak powstał Tube Tank, czyli Triwa Pop-Up store!

Zapraszamy do Galerii Handlowej Poznań Plaza!

PROJECT: Tube Tank - Triwa Pop-Up Store

DESIGN: mode:lina architekci architecture studio

DESIGN TEAM: Paweł Garus, Jerzy Woźniak, Kinga Kin

LOCATION: Poznań, Poland

AREA: 10 m2

COMPLETION: 2012

PHOTOS: mode:lina architekci

PROJEKT: Tube Tank - Triwa Pop-Up Store

DESIGN: mode:lina architekci

ZESPÓŁ PROJEKTOWY: Paweł Garus, Jerzy Woźniak, Kinga Kin

LOKALIZACJA: Poznań

POWIERZCHNIA: 10 m2

REALIZACJA: 2012

ZDJĘCIA: mode:lina architekci

Works: