Cafeina Cafe

Mallwowa shopping mall in Skorzewo has a brand new place in their portfolio - Cafeina café. The challenge for mode:lina™designers was to combine a cosy, homely interior with a modern twist.

Galeria handlowa Mallwowa w Skórzewie wzbogaciła się o nowe miejsce - kawiarnię Cafeina. Zadaniem projektantów z pracowni mode:lina™ było ujęcie domowego klimatu w nowoczesnym stylu.

Architects defined the space by placing a bio fireplace in the middle encirceled by a large, spacious table. In addition, architects created a roof-like, suspended celling. Just like in a real house !

The interior is complemented with floor tiles laid like carpet, as well as a counter that resembles a traditional kitchen, which exposes the unique, home-made and traditional pastries, the specialty of Cafeina's owner. Architects used varied (and harmonized) lightening: traditional lamp's form with modern design and lamp's in retro style with soft shape.

Architekci określili charakter lokalu, umieszczając na środku kawiarni biokominek, otoczony dużym, przestronnym stołem.Dodatkowo, nad przestrzenią lokalu powstał podwieszony sufit, przypominający dach. Zupełnie jak w prawdziwym domu !

Wnętrze dopełnia ułożony z płytek podłogowych dywan, oraz lada w kształcie tradycyjnej kuchni, na której apetycznie prezentują się wyjątkowe, domowe, tradycyjne wypieki – specjalność właścicielki kawiarni Cafeina.

Architekci dla zaakcentowania klimatu wnętrza zastosowali różnorodne, a zarazem harmonijne oświetlenie: tradycyjną formę lamp z nowoczesnym wzornictwem oraz lampy w stylu retro z miękkimi kształtami.

PROJECT: Cafeina Café
DESIGN: mode:lina™
PROJECT TEAM: Paweł Garus, Jerzy Woźniak, Justyna Wasiluk, Kinga Kin
COMPLETION: 2014
LOCATION: Shopping Mall Mallwowa, Skórzewo
AREA: 96 m2
PHOTOS: Marcin Ratajczak

PROJEKT: Cafeina - Kawiarnia
DESIGN: mode:lina™
ZESPÓŁ PROJEKTOWY: Paweł Garus, Jerzy Woźniak, Justyna Wasiluk, Kinga Kin
REALIZACJA: 2014
LOKALIZACJA: Skórzewo, galeria handlowa Mallwowa
POWIERZCHNIA: 96 m2
ZDJĘCIA: Marcin Ratajczak