LODOVNIA

W samym sercu poznańskiego Starego Browaru zagościła LODOVNIA - nowa lodziarnia w mobilnym kontenerze z wyjątkową elewacją!

Obiekt zajął centralnie miejsce na Dziedzińcu Sztuki, dlatego projektanci z pracowni mode:lina™ potraktowali jego fasadę jak dzieło sztuki. Ciemne ściany zostały wyłożone niemal tysiącem białych sportowych pachołków nawiązujących do flagowego produktu serwowanego w LODOVNI, czyli naturalnych lodów w wafelku.

LODOVNIA, a new mobile ice cream shop with a unique facade, found its place right in the heart of Poznań’s Stary Browar!

Since the building took a central spot in the Courtyard of Art, mode:lina™ studio designers approached its façade as if it was a piece of art. Dark walls were extended with the use of almost one thousand white sport cones, referring to LODOVNIA's flagship product – natural ice cream in a cone.

Duże przeszklenia pozwalają nie tylko zajrzeć do wnętrza lokalu, ale także odbijają otaczającą architekturę Starego Browaru.

Wnętrze to również czarno-biała kompozycja ocieplona trójkątnymi elementami ze sklejki naturalnej. Trójkąty tak jak i sam kształt pachołka dodatkowo korespondują z literą V w logotypie, dzięki temu zabieg architektoniczny jest spójny z identyfikacją wizualną lodziarni.

 

Large glazed panels not only allow to peek in, but they also reflect the surrounding Stary Browar's architecture.

The interior is a black and white composition as well, warmed by triangle-shaped elements made of natural plywood. Both the triangles and the shape of a sport cone further connect with the letter V in LODOVNIA's logo, which makes the architectural result consistent with the ice cream shop’s visual identity system.

PROJECT: LODOVNIA Ice Cream Shop
DESIGN: mode:lina™
PROJECT TEAM: Paweł Garus, Jerzy Woźniak, Anna Kazecka
LOCATION: Stary Browar, Poznań
COMPLETION: June 2017
AREA: 35 m2
PHOTOS: Patryk Lewiński

PROJEKT: lodziarnia LODOVNIA
DESIGN: mode:lina™
ZESPÓŁ: Paweł Garus, Jerzy Woźniak, Anna Kazecka
LOKALIZACJA: Stary Browar, Poznań
ZREALIZOWANY: Czerwiec 2017
POWIERZCHNIA: 35 m2
ZDJĘCIA: Patryk Lewiński